Creche at Institute of Technology Tallaght

This crèche building for 50 children is set in the form of a gentle arc, embracing the gardens and external play areas enclosed by the south-facing children’s rooms. A very child friendly approach to the design has been adopted including appropriate choice of fixtures and fittings, textures and materials both inside and out. An exposed timber structure is complimented by timber skirtings and door frames to bring added warmth to the interior. Glazed doors and screens bring brightness through the depth of the building. A playful palette of colours provides a joyful, child orientated place.

Category Education & Research
Client Institute of Technology Tallaght
Services Lead Consultancy and Full Architectural Design Service
Value €1.24 million
Status Completed 2009